lördag 12 december 2009

Så här klär du dig som Blair Waldorf


Blairs stil är väldigt klassisk och vad som på engelska kallas preppy. Detta innebär att många så kallade klassiska plagg som varit populära i decennier återfinns i hennes garderob, ofta dock i en ny och fräsch tappning, av en ny designer som lagt till en liten detalj som gör att designen inte känns "gammal". Tänk klassiska Chanel-plagg, fast numera gjorda av t.ex. Marc Jacobs eller Stella McCartney så tänker du i rätt banor.

Blair är också väldigt noga med att allt i hennes outfits matchar, på ett eller annat sätt. Tänk därför ut alla detaljer i det du ska ha på dig om du ska ge dig på en Blair-inspirerad outfit, inga detaljer är för små för att vara viktiga, allt från naglar till hår som accessoarer i själva väskan ska vara välskötta och av högsta kvalitet. Det är de små detaljerna som gör den stora skillnaden!

Blair bär dessutom sällan byxor, oftast syns hon i klänningar eller kjolar. Så roliga klänningar och kjolar i alla tänkbara färger och material är ett måste om du vill återskapa hennes stil.

Mycket av det hon bär är också extremt välskräddat och har perfekt passform. Detta beror förstås delvis på att hon bär så mycket designerplagg, men du kan faktiskt hitta välsittande, figursydda (utan att vara för tighta!) plagg med en liten budget också. Se bara till att du lägger fokus på just passformen, den är oerhört viktig i sammanhanget.

Blair lägger gärna till små flickiga eller färgglada detaljer till sina outfits också. Se bara till att det är just en detalj som är sött flickig och inte hela outfiten, så att du inte ser ut som en gräddbakelse eller en faktiskt 5-åring!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar